Zamieszczone przez Wally
"Gorączka złota" i inne ciekawe programy TV
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12t271828, ale to już same powtórki...Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_A "Na ryby bez wędki" ogląda ktoś? Ostatnio widzę leci , odpuściłem , nie wiem czy powtórki czy nowe.
ostatnio zgrałem Ludzkość-historia nas wszystkich i całkiem ciekawe :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJeszcze byla Dzungla Zlota, ale chlopaki sa 1,3mln $ w plecy, wiec troche potrwa zanim ktos im znow pozyczy 8) .
Ja jeszcze ogladam teraz aukcje samochodow i classic cars z Wayne CariniByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Maicroft, ta "Dżungla złota" to chyba raczej był "dokument" fabularyzowany... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że jakiś inwestor (grupa inwestorów) dawała chłopakom kilkaset tysięcy dolarów na niepewny interes, na którym chłopaki tak naprawdę się nie znali (no bo co to za doświadczenie mieli wcześniej wykopując troszkę złota) i nad którym tak naprawdę nie mieli żadnej kontroli. Do tego jakieś nielegalny handel, pozostawiony sprzęt budowlany, niezakryte twarze nielegalnych handlarzy, "zbirów", itp.
To tylko zgrabnie wyreżyserowany para-dokument.
Zresztą "Gorączka złota" w przypadku teamu Hofmanów to też taki mocno naciągany wątek. Chłopaki wydobyli raptem kilkadziesiat uncji złota przez dwa sezony i nagle pojawił się inwestor, który pożyczył im małą bańkę beż żadnej gwarancji sukcesu...? Ale i tak lubię to oglądać.
[ Dodano: Czw 04 Kwi, 13 21:25 ]
Jak mnie wkurza ten lektor cały czas mówiący "przesiali xxx tysięcy metrów bieżących" zamiast "przesiali xxx tysięcy metrów sześciennych"...
Komentarz
-
-
Tak wiec kontynuujac. Bo ja dopiero w weekend ogladnalem chyba ostatnie odcinki nagrane juz dawno temu. Hofmanowie ponad 800 uncji zlota - zle nie jest. Chyba wszyscy wyszli na + nawet mlodemu udalo sie zamknac kopalnie z zyskiem na kupno gazety codziennie przez zime
Dobrze widzialem, ze chlopaki chca jechac do dzungli i juz pierwsza wtope zaliczyli z dzialka :twisted:
Komentarz
-
-
Maicroft, skad info o "wtopie" z działką? Ja tylko zrozumiałem, że chcą szukać działek gdzieś indziej - zasugerowali jedynie Amerykę Południową...
A co do zysku: mieli wydobyć 1000uncji żeby inwestorzy byli zadowoleni. Wydobyli wyraźnie mniej i są zadowoleni? A czy tak samo zadowoleni są inwestorzy? Jakoś nie było o tym mowy...
Co nie zmienia faktu, że program sam w sobie to jeden z ciekawszych (no moze poza "Fanami 4 kółek", których nowa seria za chwilę się zaczyna) przeze mnie oglądanych.
Komentarz
-
-
Te wszystkie seriale są mocno naciągane i trzeba na to brać margines dosyć spory.
Ja gorączkę złota oglądałem tylko dlatego, że tam było nieco sprzętu który mnie interesuje - płuczki, przesiewacze, koparki, spycharki, ładowarki, wozidła.
A mnie tak samo narrator wkurw--iał, że szok:
Urwała się śruba - to nie powiedział, że Todd zaraz wymieni i będzie po sprawie, tylko: bez tej śruby kopalnia stanie, jak jej nie wymienią to może być koniec sezonu... i tak w kółko.
Komentarz
-
-
Musi budowac napiecie :twisted:
Jak siatki w przeciewaczu padly to tez nie powiedzili, ze sklep jest niedaleko i rano pojada i na nastepna noc sprzet bedzie juz czynny.
Z tymi inwestorami to nie wiem jak to jest. Oni chcieli zarobic. Ale po tych wtopach z przesiewaczem ktory nadaja sie na zlom, to chyba juz tylko chcieli odzyskac ten milion. Zostalo 200tys do podzialu na cala ekipe. Ja to tak zrozumialem.
A z wycieczka do dzungli, to Todd mial namiar na dzialke. Spakowali sie pojechali i na miejscu okazalo sie ze dziewicza dzialka to jest rozpruta na wskos, a wlascicielem jest ktos inny niz mial byc. Ciekawe ile USD zaplacil w USA za prawo do kopania na niej, tylko o tym nie powiedzieli.
Reszty nie ogladalem, tylko poczatek takiego wlasnie jednego odcinka. Moze dzis ogladne.
Dodatkowo byl odcinek pt. Epilog i moze tam bedzie jakas opowiesc o reakcjach sponsorow.
Komentarz
-
-
Robiło ich tam koło 20 osób i tak :
nowicjusze dostali ok. 15k$ x +/- 6 osób = 90k$
kolejni ok. 30k$ x +/- 6 osób =180k$
no i weterani 45k$ x +/- 6 osób =270k$
co daje razem 540k$
więc nie jest chyba tak źle na 5 miechów roboty :wink:
a kilka odcinków temu Ted ze starym mówili, że od tego momentu pracują już na własny rachunek - czyli "spłacili" inwestorów z "pożyczki" + jakiś tam określony zysk
i jak pamięć mnie nie myli to było to właśnie koło 600k$ co razem z ich zarobkiem daje to co właśnie wydobyli przez cały sezon :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Wally, ale coś tam mi sie kojarzy, że Hoffmanowie wydawali na paliwo do sprzętu coś koło 2.000 dolarów dziennie (pewnie ze 20l na każdą godzinę pracy każdy z tych sprzętów potrzebował - a było ich z dziesięć) - czyli razem coś koło 300.000USD, utopili kilkadziesiąt tysięcy (50.000USD ? ) na przesiewacz, musieli wydać przecież nielichą kasę (kilkaset tysięcy USD) na wozidła, kopary, spychacze, itp.
Wydaje mi się też, że inwestorzy pożyczyli im bańkę - czyli powinni oddać też bańkę + zarobek inwestorów...
Tak jak już pisałem: fajnie to się ogląda, ale trzeba ten program traktować jak fabularyzowany paradokument, a nie relację z prawdziwych wydarzeń.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Tak jak już pisałem: fajnie to się ogląda, ale trzeba ten program traktować jak fabularyzowany paradokument, a nie relację z prawdziwych wydarzeń.
bo kto by tam liczył te kilkaset $ w tą :wink: czy we w tą :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WallyZamieszczone przez Agamek12Tak jak już pisałem: fajnie to się ogląda, ale trzeba ten program traktować jak fabularyzowany paradokument, a nie relację z prawdziwych wydarzeń.
bo kto by tam liczył te kilkaset $ w tą :wink: czy we w tą :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WallyRobiło ich tam koło 20 osób i tak :
nowicjusze dostali ok. 15k$ x +/- 6 osób = 90k$
kolejni ok. 30k$ x +/- 6 osób =180k$
no i weterani 45k$ x +/- 6 osób =270k$
co daje razem 540k$
zoltodziub - 10 uncji
roczniaki - 20 uncji
weterani - 30 uncji
Ten super przesiewacz to byl koszt rzedu kilkuset tysiecy dolarow (200-300 ??) Chociaz ja sadze, ze po tej wtopie producenta tego cuda na caly swiat, to on sobie to zabral i grzecznie przeprosil.
Tu u chinczyka mozna kupic, pewnie dziala niezawodnie http://www.shaking-table.com/ :diabelski_usmiech
Faktycznie te swiry wyladowaly tam do roboty: https://www.facebook.com/goldrushtodd
Juz ich larwy jak widac tez dosiadly :x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTen super przesiewacz to byl koszt rzedu kilkuset tysiecy dolarow (200-300 ??) Chociaz ja sadze, ze po tej wtopie producenta tego cuda na caly swiat, to on sobie to zabral i grzecznie przeprosil.
Komentarz
-
-
Od wczoraj na History pojawił się nowy program :
"Złote piekło" coś jak Hoffmanowie ale w Gujanie :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle to o nich, czym kims innym.
Bo o Hoffmanach mial tez byc program jak pojechali szukac zlota latem w dzungli
Hoffmanów nagrywa Discovery a tych HistoryByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Kurczę, z braku czasu zaniedbałem...
Są już nowe odcinki "Gorączki złota"?
W linku blind_walker są tylko stare :?
ja oblookuję teraz na history "Złote piekło"Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12a o czym to i kiedy?
a leci co środę, coś koło 20Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
Komentarz
-
Komentarz